Cestování se psem: Praktické rady

Cestování se psem v autě

Když jsem se rozhodla vydat na svou první dlouhou cestu se svým věrným psím společníkem, měla jsem smíšené pocity. Na jedné straně jsem se těšila na dobrodružství, na druhé straně jsem měla obavy, jak pes zvládne dlouhou jízdu autem. Po několika cestách jsem však získala cenné zkušenosti, které bych ráda sdílela s ostatními milovníky psů a cestování.

Příprava na cesty

Jedním z prvních kroků bylo zvyknout psa na auto. Začala jsem s krátkými jízdami po okolí, aby si zvykl na pohyb a zvuky. Překvapivě rychle se adaptoval. Jízda autem pro nás byla denní chleba.

Před dlouhou cestou jsme také navštívili veterináře. Zdravotní prohlídka potvrdila, že je pes v dobré kondici. Pozor vždy si zjistěte, jaké podmínky mají státy mimo ČR, pro cestování se psem… Mikročip si nezapomeňte registrovat pro případ ztráty vašeho psa. Je dobré když pes nosí mimo ČR i obojek s identifikační známkou a číslem. Kdyby se náhodou zatoulal, bylo by snadnější ho najít.

Co jsem si zabalila

Balení na cestu s psem vyžaduje trochu plánování. Vzala jsem dostatek jídla a vody na celou cestu, včetně misek. Nezapomněla jsem na léky, které pes potřebuje, a jeho očkovací průkaz – petpas, bez něj pes nemůže vycestovat mimo republiku!

“Petpas je důležitou součástí cesty, bez něj pes nemůže mimo ČR vycestovat!”

Bezpečnost především

Doporučuji investovat do kvalitní klece pro psy. . Klec je pro psa nejen bezpečná, ale také pohodlná a poskytuje mu útočiště během jízdy.

Nikdy jsem nenechávala psa samotného v autě. Věděla jsem, že v horkém počasí může teplota v autě rychle stoupat a v zimě zase klesat, což by mohlo být pro psa nebezpečné! vybírejte tedy vždy takové výlety a ubytování, kde může být pes s Vámi.

Pravidelné přestávky

Každé 2-3 hodiny jsme zastavovali na krátkou procházku. Pes si mohl odpočinout, napít se vody a vyvenčit se. Tyto přestávky byly skvělou příležitostí i pro mě, abych se protáhla a osvěžil.

Po příjezdu

Když jsme dorazili na místo, vždy jsem zkontrolovala, že je pes na vodítku, než jsem otevřela dveře auta. Po dlouhé cestě jsme si dopřáli delší procházku, aby si pes mohl protáhnout nohy a vyvenčit se.

Cestování se psem může být úžasným zážitkem, pokud se na něj dobře připravíte. Díky těmto zkušenostem jsem zjistila, že s trochou plánování a pečlivosti může být cesta bezpečná a příjemná pro nás oba. Můj pes si nyní cestování autem užívá a já se těším na další dobrodružství, která nás čekají.

Doporučení na závěr – to nejdůležitější z článku!

Pokud plánujete cestovat se psem, doporučuji ho na jízdu autem zvykat už od malička. Pravidelné přestávky každé 2-3 hodiny jsou ideální, a raději psa před jízdou nekrmte, aby se vyhnul nevolnosti. A nezapomeňte: pes musí být čipovaný a pro cestování mimo ČR je nutný pet pas a platné očkování.

NikeAdmin

Writer & Blogger

Related Posts:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O nás

Zdraví Vás Nikedogsstation

Naše chovatelská stanice, založená v roce 2014, se specializuje na chov australských ovčáků a od roku 2024 i WCP. Naši pejskové jsou členy naší rodiny. Jezdíme na výstavy v ČR i do zahraničí. Rádi chodíme po horách, lesích a všeobecně společně trávíme hodně času v přírodě. Chov se snažíme dělat na co nejvyšší úrovni, abychom odchovávali zdravá a dobře socializovaná štěňátka.

Instagram NIKÉ DOGS STATION

Nejčtenější

  • All Post
  • Chov a péče
  • Výstavy a Soutěže
  • Život se psem

Nejnovější příspěvky

  • All Post
  • Chov a péče
  • Výstavy a Soutěže
  • Život se psem

Kategorie

Edit Template
S láskou a péčí chováme vaše čtyřnohé parťáky. Děkujeme za vaši důvěru.
 
Nikedogsstation.cz